Reporting

Správa o udržateľnosti

Pripravujete Správu o udržateľnosti a chcete ju mať pripravenú kvalitne a tak, aby spĺňala všetky legislatívne podmienky a štandardy? Pomocou dobre pripravenej Správe o udržateľnosti môžete získať konkurenčnú výhodu, nových investorov či zlepšiť reputáciu vašej spoločnosti. CRIF odborníci s dlhoročnými skúsenosťami v oblasti udržateľnosti a vykazovania poskytujú v tejto oblasti kompletné poradenstvo podľa individuálnych potrieb klientov.

Čo je to Správa o udržateľnosti?

Rozsiahly dokument, ktorý prináša všetky dôležité odpovede na otázky z jednotlivých oblastí udržateľnosti, teda nefinančných informácií. Informácie uverejnené v Správe o udržateľnosti musia byť relevantné, porovnateľné, overiteľné, zrozumiteľné, pravdivé a v súlade s certifikačnými normami, ktoré prijala Európska únia. Podľa nariadenia CSRD musí byť tento dokument zahrnutý do výročnej správy spoločností.

S čím presne vám pomôžeme?

Aby ste správne pochopili a implementovali nové pravidlá CSRD, pomôžeme vám odbornými konzultáciami na mieru a s prípravou na všetkých úrovniach

Zber a spracovanie dát

Zabezpečíme zber a spracovanie potrebných dát a vypočítame všetky identifikované kľúčové ukazovatele výkonnosti (KPIs), aby informácie vo vašej Správe o udržateľnosti boli presné a spoľahlivé.

Posúdenie a určenie významných tém

Posúdime dvojitú významnosť a určíme kľúčové témy podľa požiadaviek CSRD a ESRS, aby ste mohli efektívne riadiť svoju udržateľnosť.

Zapojenie zainteresovaných strán

Identifikujeme kľúčové zainteresované strany a zapojíme ich do validácie významných tém v oblasti udržateľnosti, takže vaše aktivity budú v súlade s očakávaniami.

Príprava správ o udržateľnosti

Pripravíme kvantitatívne a kvalitatívne zverejnenia alebo vypracujeme komplexnú správu o udržateľnosti v súlade s požiadavkami CSRD a ESRS.

Overenie

Overíme vašu správu o udržateľnosti, aby boli presné a v súlade s predpismi.

Implementácia požiadaviek

Poskytneme asistenciu pri implementácii požiadaviek CSRD smernice, povinných Európskych štandardov na vykazovanie udržateľnosti (ESRS) a EÚ taxonómie, aby ste boli vždy v súlade s najnovšími predpismi.

Digitálne riešenia

Vyvíjame digitálne nástroje na automatizáciu a zjednodušenie procesu vykazovania informácií o udržateľnosti.

Vzdelávame

Organizujeme školenia a workshopy pre váš tím, aby ste boli pripravení na nové požiadavky a mohli ich efektívne aplikovať.

Výhody

Prečo si vybrať CRIF?

Odbornosť a skúsenosti. Naši odborníci majú dlhoročné skúsenosti v oblasti udržateľnosti a vykazovania informácií.

Individuálny prístup. Každý klient je pre nás jedinečný. Služby prispôsobujeme naše konkrétnym potrebám a cieľom klientov.

Inovácie a technológie. Neustále sledujeme najnovšie trendy a technológie, aby sme prinášali najlepšie riešenia.

Spoľahlivosť a dôvera. Naša spolupráca je založená na dôvere a spoľahlivosti. Pomôžeme vám dosiahnuť stanovené ciele v oblasti udržateľnosti.

Ste pripravení na zmenu?

Nechajte si odborne posúdiť spoločenskú zodpovednosť vašej firmy a dodávateľského reťazca ešte dnes a zistite, v ktorých oblastiach sa môžete zlepšiť. Buďte krok pred ostatnými a pripravte sa tak na budúcnosť.